Despre pedodonţie

Stomatologie pediatrica Pedodontia sau stomatologia pediatrica este specializarea care se ocupă cu îngrijirea dinților copiilor. Medicul pedodont sau stomatologul pentru copii , are responsabilitatea de a construi o relație de încredere cu copilul Dumneavoastră. Starea de frică în mintea unui copil se crează din cauza echipamentului complex, a instrumentelor sau chiar din cauza sunetelor care se produc de la diferite aparate stomatologice.

Este foarte important să știm că dinții temporari (dinții de lapte) sunt înlocuiți de dinții permanenți. Tratarea dinților de lapte este importantă, deși acești dinți vor fi înlocuiți, deoarece ei ajută la realizarea unei alimentari corecte, la creșterea maxilarelor și au un rol foarte important în erupția în poziția corectă a dinților permanenți.

Dinții de lapte nu se extrag înainte de momentul în care urmează să erupă dintele permanent corespunzător. În situația în care dintele de lapte se pierde precoce, pedodontul va păstra spațiul cât este necesar și va ghida dintele permanent să erupă în poziția corectă.

Cea mai mare provocare a pedodontului este transformarea unui copil speriat, ce nu colaborează, într-un copil sigur pe el și fără frică față de tratamentul stomatologic. Tratamentul la copii durează de două până la trei ori mai mult decât același tratament la un adult. Dar merită!

Pentru noi,posibilitatea de a trata copii este un privilegiu precum si oportunitatea de acrea un tratament diferit.echipa noastra este devotata in a realiza un tratament de excelenta pentru copii,dar si pentru cei cu nevoi speciale.Scopul nostru e ca fiecare copil,precum si familia sa,sa fie tratati cu respect,sustinere si sa beneficieze de tratament dentar si ortodontic de cea mai buna calitate intr-un mediu sigur si placut.Dorim fiecare vizita la clinica noastra sa fie o experienta pozitiva.

Noi credem ca fiecare copil merita un zambet sanatos si fericit.

Inhalo-sedare

Anxietatea în cazul vizitei medicului stomatolog este prezentă la peste 20% dintre pacienții adulți și la 70% dintre copii.

Cu ajutorul tehnicilor moderne de inhalosedare, copilul Dumneavoastră poate benificia de avantajele tratamentului dentar într-o stare generală de calm și relaxare.

Stomatologie sedativa

Cea mai modernă metodă de relaxare la stomatolog pentru copii, dar și pentru adulți, se găsește în cadrul clinicii noastre.

Inhalo-sedarea se realizează prin inhalarea unei combinații de protoxide de azot cu oxigen. O dată inhalat, gazul are un efect de calm și relaxare ce se menține pe tot parcursul tratamentului. Această sedare face posibilă realizarea mai multor manopere într-o singură ședință, pacientul nesimțind nici un fel de disconfort.

Pe perioada sedării pacientul (copilul, sau chiar adultul) nu simte nici un fel de durere, pare a fi adormit, dar este conștient și poate colabora cu medicul, poate să răspundă la întrebări.

inhalo-sedarea Protoxidul de azot este o substanță complet sigură și sănătoasă pentru copii și adulți; acțiunea sa este blândă și ne-toxică și este eliminată complet din organism la sfârșitul tratamentului când pacientul inhalează timp de 5 minute oxigen pur. Această formă de sedare este lipsită de disconfort și nu prezintă nici un efect advers. Medicii clinicii noastre au o experiență îndelungată în utilizarea acestei metode de sedare, mai ales la copii cu dizabilități, cu care comunicarea este dificilă.

Inhalo-sedare este cea mai eficientă și cea mai sigură metodă de sedare care îi conferă copilului o experiență pozitivă în timpul tratamentului dentar.

Prevenţie şi profilaxie

Clinica Stomatologică “Sfânta Maria” susține promovarea stomatologiei preventive, tratarea cauzalității și nu doar a simptomelor carioase. În cadrul tratamentelor de prevenire și profilaxie există mai multe procedee.

Testele indică predispoziția pentru carii, prezența anumitor bacterii în salivă, precum și existența unei igiene deficitare. Aceste teste nu au limită de vârstă, dar este de preferat ca ele să se realizeze cât mai devreme, mai ales în cazul copiilor, pentru a preveni problemele stomatologice ulterioare. Timpul de prelevare este de doar câteva secunde, iar rezultatele se obțin în 5-15 minute. Rezultatele vă vor fi explicate de către un medic specializat.

Saliva check mutants diagnostică existența la un nivel ridicat a Streptococului Mutans, bacteria ce joacă un rol important în inițierea cariilor dentare.

Saliva check buffer verifică fluxul, vâscozitatea, consistent și ph-ul salivei, determinând dacă există o predispoziție crescută la apariția cariilor sau dacă există afecțiuni ale glandelor salivare.

Plaque indicator kit oferă medicului, dar și copilului și părintelui, o imagine clară a zonelor în care există acumulare de placă, respectiv zonele ce nu sunt bine curățate, colorând placa în culoare albastră

Sigilarea dinților. Prin această metodă se aplică un material transparent, cu un conținut ridicat de fluor pe suprafața ocluzala a molarilor permanenți. Pe suprafața ocluzala (cea cu care mestecăm) a dinților laterali există un relief alcătuit din proeminențe (cuspizi) delimitate de mici gropițe (șanțuri și fosete). Aceste șanțuri și fosete sunt locuri unde, din cauza formei specifice, retentive, precum și a calității smalțului la acest nivel, se dezvoltă cu predilecție cariile. Majoritatea copiilor prezintă carii la nivelul acestor dinți, ei fiind greu de curățat. Astfel este important să prevenim apariția cariilor la aceștia. Aplicarea gelului este o procedură stomatologică nedureroasă, ce va îmbrăca dintele cu un strat subțire de material, protejând dintele față de contactul cu alimente, respectiv bacterii.

Periajul profesional și aplicarea de fluor. Prin periajul profesional la stomatolog se îndepărtează toată acumularea de placă de la nivelul cavității bucale, dinții fiind perfect curați. După ce se realizează această procedură, care este complet nedureroasă, trebuie să se aplice fluor topic deoarece este momentul cel mai oportun, suprafețele dentare fiind complet curățate. Fluorul este un mineral ce are un rol important în întărirea suprafeței dentare cu creșterea rezistenței dinților față de acțiunea bacteriilor.

Testimonial stomatologie sedativa