Video-diagnostic

Video-diagnostic Timisoara Video-diagnosticul este o metodă modernă adoptată de clinica noastră. De acuma nu mai trebuie să vă întrebați ce anume a vrut medicul stomatolog să zică și veți putea vedea direct pe monitorul așezat în fața scaunului stomatologic ce probleme dentare aveți, cum arată acestea și în ce stadiu se află dantura Dumneavoastră.

Odontoterapie

OdontoterapieCaria dentară este o leziune care distruge structura dintelui. În stadiile incipiente, caria dentară poate fi depistată doar de către medicul stomatolog, în cadrul controlului periodic. Când este sesizată de pacient, caria este într-un stadiu avansat și de obicei tratamentul nu mai este unul simplu. De aici rezultă importanța unui control periodic la stomatolog.

În cadrul Clinicii Stomatologice “Sfântă Maria” se realizează tratamentul complet și complex al cariilor și al durerilor dentare, tratamentul efectuându-se sub anestezie locală, fără dureri, folosindu-se materiale și tehnologie de ultimă oră.

Obturațiile sunt fizionomice și de durată. Refacerile coronare se realizează cu compozit fotopolimerizabil, folosind pivoți parapulpari, pentru dinți vitali, sau pivoți endodontici pentru dinți devitali.

Endodonţie

Endodonția presupune o deosebită atenție și îndemânare din partea medicului stomatolog. Tratamentul endodontic reprezintă cheia succesului într-o restaurare protetica sau odontala și de aceea în majoritatea cazurilor se desfășoară pe parcursul mai multor ședințe.

Endodonția este o specialitate a stomatologiei care se ocupă cu tratarea și vindecarea bolilor pulpei dentare și a ligamentelor de susținere de la vârful rădăcinii. Ceea ce trebuie să se realizeze medical pe parcursul unui tratament endodontic este:

– Curățirea canalelor radiculare pe toată lungimea lor de resturile organice și anorganice
– Prepararea și conformarea mecanică sau rotativă a canalelor radiculare
– Sterilizarea și obturarea dintelui

Protetică

Tratamentul protetic constă în refacerea dentară prin diverse lucrări protetice. Aceste lucrări protetice pot fi: proteze mobile sau mobilizabile, proteze scheletate sau cu sisteme speciale, lucrări protetice (coroane dentare, punţi, etc) din diferite materiale, nobile, seminobile, ceramică sau zirconiu, faţetări cu ceramică sau cu compozit, tratamente de echilibrare ocluzala.

Folosim materiale de cea mai bună calitate, avem o colaborare strânsă cu tehnicienii dentari şi acordăm o atenţie specială dorinţelor pacientului, obţinând astfel lucrări protetice care excelează prin estetică şi funcţionalitate.

Implantologie

Această intervenție stomatologică reprezintă modul ideal de a înlocui dinții pierduți. Implantul dentar, confecționat din titan, se fixează la nivel osos, înlocuind astfel rădăcină dintelui lipsă. Pentru inserarea implantului în os este necesar să se realizeze anestezie locală.

Este nevoie de 3 până la 6 luni pentru ca implantul să se integreze în os, abia după aceea se poate realiza reconstrucția coronară definitivă.

Chirurgie orala

Cel mai frecvent procedeu de chirurgie orală constă din extracția molarilor de minte, mai ales cei incluși. Acest procedeu este efectuat de un medic specialist, deoarece molarul de minte este frecvent în contact strâns cu un nerv facial, sinusurile maxilare.

Această intervenție, precum și orice alta, se poate realiza sub sedare, în cazul pacienților speriați de medicul stomatolog.