Nu există o limitare a vârstei la care să se poată realiza tratamentul ortodontic. Frecvent pacienții întreabă dacă “la vârstă lor” se mai pot indrepta dinții. Răspunsul nostru este DA! Singura condiție este ca dinții să fie sănătoși, la fel ca structurile din jurul lor (gingiile, osul de susținere).

Aparatele dentare fixe sunt formate din bracket-uri (plăcuțe) ce se fixează pe suprafața dentară și arcuri subțiri care unesc bracket-urile.

În funcție de locul unde se fixează bracket-urile, aparatele dentare fixe pot fi: externe sau vestibulare (bracket-urile se plasează pe exteriorul dinților) și lingual sau invizibile (bracket-urile se poziționează pe interiorul dinților).

Aparat ortodontic cu bracket-uri metalice. Este forma de aparat fixate pe suprafața vestibulară a dinților, fiind unite de un arc subțire.

Aparat ortodontic estetic, cu bracket-uri ceramice. Plăcuțele ce se fixează pe suprafața vestibulară a dinților sunt confecționate din ceramică, fiind astfel de culoarea dinților.

Aparat ortodontic cu bracket-uri din aur. Aurul este un material biocompatibil, fiind foarte ușor acceptat de corpul uman. Această formă de aparat ortodontic este indicat pacienților ce prezintă diferite alergii, mai ales alergii la nickel sau crom.

Aparat ortodontic cu brackets linguali. La acest aparat plăcuțele metalice sunt fixate pe partea interioară a dinților, aparatul fiind astfel aproape invizibil. Aparatul este ceva mai dificil de purtat deoarece frecvent apar iritați la nivelul limbii.

Invisalign. Tratamentul ortodontic constă în purtarea unui set de gutiere transparente, aproape invizibile. Gutierele trebuie purtate timp de 23 de ore în fiecare zi. La interval de 2-3 saptameni se vor schimba gutierele. Cu acest aparat se pot corecta numai anomalile ușoare.

Invisalign - aparat dentar invizibil

Specialiștii ortodonți ai clinicii vă vor sfătui ce tip de tratament este cel mai indicat pentru rezolvarea problemelor Dumneavoastră, ținând însă cont și de așteptările Dumneavoastră.Rezolvarea anomaliilor dentare cu ajutorul unui aparat dentar si medicului ortodont  este minim invaziva si ofera rezultate de invidiat.