În funcție de anomalia dentară, se poate opta pentru varianta de a lipi brackets-urile pe partea interioară a dinților, aparatul fiind astfel aproape invizibil.

Ce este un medic specialist ortodont?
Medicul specialist ortodont a realizat trei ani de studii suplimentare pentru a putea practica această specializare și se ocupă cu corectarea malocluzilor, respectiv cu alinierea dentară, corectarea ocluziei şi a problemelor de la nivelul articulaţiei temporo-mandibulare

La ce vârstă pot să încep un tratament ortodontic?
Tratamentul ortodontic se poate realiza de la orice vârstă, atâta timp cât dinții sunt sănătoși, precum și țesuturile orale. Cel mai ușor se rezolvă însă problemele în perioada de creștere, dar se pot corecta și după, la orice vârstă.

Ce se întâmplă la prima vizită?
La prima vizită noi vom afla ce vă deranjează și care sunt așteptările Dumneavoastră. Se efectuează fotografii și radiografii pentru a realiza un plan de tratament, și pentru a putea discuta cu Dumneavoastră opțiunile dintre care puteți alege.

Costul si durata tratamentul?
Costul tratamentului ortodontic depinde de complexitatea anomaliei, de durata tratamentului și de tipul de brackets pentru care ați optat.

Tratamentul ortodontic prezintă două părți: îndreptarea dinților, etapă ce durează în jur de 1-2 ani și a doua parte ce constă în purtarea unui retainer invizibil, ce are rolul de a stabiliza dinții în poziția corectată.

Există mai multe tipuri de brackets?
Bracket-urile sunt plăcuțele ce se fixează pe suprafața dentară. Ele pot fi de mărimi diferite și pot fi confecționate din metal, ceramică sau din aur.

Pot să optez pentru brackets din ceramică?
În majoritatea cazurilor se pot folosi brackets din ceramică. Aceste bracket-uri sunt de culoarea dinților, fiind astfel mai estetici. Această formă de brackets este mai scumpă decât variantă celor metalici.

Pot să optez pentru lipirea aparatului pe partea interioară a dinților?
În funcție de anomalia dentară, se poate opta pentru varianta de a lipi brackets-urile pe partea interioară a dinților, aparatul fiind astfel aproape invizibil.

Trebuie să mi se scoată un dinte?
Sunt situatii în care este necesar să se realizeze extracția dentară (când dinții sunt foarte înghesuiți și există o mare lipsă de spațiu).

Ce este Invisalign?
Această metodă de tratament ortodontic constă în purtarea diferitor gutiere transparante cu scopul de a alinia dinții. Gutierele se îndepărtează doar în perioada în care mâncați, ele necesitând să fie purtate timp de 23 ore/zi.

Pot să optez pentru tratamentul ortodontic cu Invisalign?
Nu toate anomaliile se pot corecta cu Invisalign. Ortodonții clinicii vă vor sfătui ce tip de tratament este cel mai indicat pentru rezolvarea problemelor Dumneavoastră, ținând însă cont și de așteptările Dumneavoastră.

Cât timp durează tratamentul ortodontic?
Tratamentul ortodontic cu aparate mobile poate dura 1 până la 3 ani, fiind condiționat de ambiția copilului de a purta aparatul. Tratamentul cu aparatul ortodontic fix durează 12 până la 24 de luni. La sfârșitul tratamentului se vor purta retainere invizibile pentru a fixa rezultatul obținut.

Tratamentul ortodontic este dureros?
În momentul în care se aplică brackts-urile sau când se aplică un arc mai activ este posibil să se simtă o ușoară tensiune la nivelul dinților. În afară de acest mic disconfort, tratamentul ortodontic trebuie să fie o experiență confortabilă și plăcută.

Corecția dentară este permanentă?
Dinții au tendința să se deplaseze odată ce au fost aduși în poziția corectă. Din acest motiv, în urma tratamentului activ (cu brackets) se aplică un retainer invizibil, ce trebuie purtat până când dinții se fixează în poziția corectată.